Fantàstic inici de temporada!

CAMPIONS DEL FUTUR GENK (BEL), MAIG 2021 – 1 RONDA

La temporada 2021 es va obrir a Genk amb camps enormes en les categories OK Junior i OK.Totes les estrelles del karting d'avui van mostrar la seva presència a la pista belga, donant una ullada a possibles futurs campions de karting i més enllà!Va ser un esdeveniment de primer nivell organitzat a la pista de Genk, situada a la regió de Limburg, Bèlgica.Tots els millors equips i fabricants estaven allà per competir pels primers llocs, amb el millor talent del karting actual.Tot i les amenaces puntuals del cel ennuvolat, la pluja no ha arribat mai sinó per unes quantes gotes, deixant una pista seca consistent durant tota la prova.Després dels molt disputats tres dies de cursa, la bandera a quadres va trobar el guanyador del vigent campió del món Freddie Slater en OK Junior i el prometedor Rafael Camara en la categoria OK.

Amunt, l'escamot compacte preparat per a la sortida de l'OK Junior liderat per Freddie Slater (127) flanquejat per Alex Powell (26) després de les esgotadores sèries classificatòries per reduir els 90 inscrits a 36 finalistes.A la dreta, el podi de la cursa OK Senior amb Rafael Camara al graó més alt;va sortir de la segona fila de la final, però ja va agafar el lideratge a la primera volta, la va mantenir fins al final de les 20 voltes.A ell s'uneix Joseph Turney, capaç de seguir l'estela dels líders per després guanyar el lloc d'honor a Tuukka Taponen.
Imatges The RaceBox / LRN Foto / RGMMC – FG

La segona edició de la Champions of the Future arrenca finalment a Genk, després de la incertesa de l'inici de la temporada competitiva per la pandèmia.El campionat precedeix les curses del Campionat d'Europa de Fia Karting per donar l'oportunitat als pilots i equips de provar els seus vehicles i la pista, però que aspira a convertir-se en un campionat en si mateix oferint als participants un format únic i innovador.

D'acord JUNIOR

En els 3 grups de l'OK Junior, Julius Dinesen (KSM Racing Team) va sorprendre sent el primer a encapçalar els fulls de temps per davant d'Alex Powell (KR Motorsport) i Harley Keeble (Tony Kart Racing Team).Matteo De Palo (KR Motorsport) va encapçalar el segon grup per davant de William Macintyre (BirelArt Racing) i Kean Nakamura Berta (Forza Racing), però no va aconseguir millorar el líder del primer grup, situant-se just per darrere en tercer, sisè i novè, respectivament. .Kiano Blum (TB Racing Team) al tercer grup va impressionar amb un temps de volta per a la pole per davant de Lucas Fluxa (Kidix SRL) i Sonny Smith (Forza Racing), alhora que va millorar el temps general en 4 centèsimes de segon i va aconseguir la pole general. posició. Macintyre, De palo, Keeble, Smith, Fluxa, Al Dhaheri (Parolin Motorsport), Blum, Nakamura-Berta i Dinesen van aconseguir victòries en les molt disputades sèries de classificació, mostrant ja la quantitat de potencials guanyadors de la categoria.Smith va acabar al capdavant amb la pole position per a la prefinal, per davant de Dinesen i Blum.

Diumenge va ser un canvi d'escenari, encara més per als júniors, amb una gran remuntada de Slater que va ocupar 8 posicions a la prefinal per arribar al cim, per davant de Powell i Blum. S'esperava que la final visqués grans batalles entre el primer titular Powell. i Slater, però el Campió del Món Júnior Freddie Slater ràpidament va prendre el lideratge i mai va mirar enrere, mentre que Keeble i Smith van fer el salt per tancar el top 3 superant Powell que no va poder competir per un lloc al podi.

D'acord SENIOR

Definitivament, s'esperava que Andrea Kimi Antonelli (KR Motorsport) fos un dels principals aspirants i no va decebre!Va ser el primer a posar el seu nom al capdavant de la llista per davant de Luigi Coluccio (Kosmic Racing Team) i Tymoteusz Kucharczyk (BirelArt Racing), però ràpidament va ser derrotat per la pole per Arvid Lindblad (KR Motorsport), el més ràpid del segon grup.Nikola Tsolov (DPK Racing) es va situar entre Antonelli i Coluccio en quart lloc i Rafael Camara (KR Motorsport) just per darrere en cinquè.Arvid Lindblad va ser gairebé imparable guanyant totes menys una sèrie on va quedar segon, amb una Andrea Kimi Antonelli igualment forta darrere seu amb un tercer lloc, mentre que Rafael Camara va quedar tercer just darrere d'ells al final de les sèries de classificació.

La prefinal de diumenge va veure un lleuger canvi d'ordre, amb Antonelli al primer lloc, però Joe Turney (Tony Kart) va fer un bon salt a la segona i Rafael Camara completant el top-3, veient el dominant fins ara Lindblad caure a quart per l'inici de la final.La cursa final es va decidir ràpidament tan bon punt Rafael Camara va aprofitar la velocitat que havia demostrat durant tot el cap de setmana, saltant al capdavant i retirant-se aviat.

EXTRACTE ENTREVISTA JAMES GEIDEL

James Geidel, president de RGMMC, és extremadament positiu sobre la propera temporada, especialment el creixent interès de molts equips i pilots per tornar a les carreres en pista.“Estic content de veure com ha començat l'any, és un inici positiu per al karting en general i esperem una sèrie emocionant, sempre treballant per millorar.Els 'Champions' ofereixen el següent pas intermedi per salvar la bretxa que hi ha, més encara per als equips, procedents de sèries monomarca'.És molt diferent! Champions of the Future, amb el temps, s'ha de convertir en un campionat autònom, però de moment definitivament es veu com un terreny de preparació per als esdeveniments de la FIA".

APROC... FREDDIE SLATER

El vigent campió del món Freddie Slater d'OK Junior aconsegueix guanyar la primera cursa dels Campions del Futur d'entre 90 pilots inscrits, el millor a nivell internacional, gràcies a la dedicació que va tenir en preparar-se tant físicament com mentalment i, sobretot, , gràcies al dur treball professional del seu equip.

1) Després de la classificació, el teu millor temps va ser 54.212, que va ser més ràpid que la classificació;què va passar?

A causa d'una curta cursa de classificació, no vaig tenir l'oportunitat de mostrar la meva veritable velocitat i vam colpejar el trànsit en diversos punts.

2) A la prefinal vas començar des de la novena posició i després de només nou voltes vas agafar el lideratge;com ho vas fer?

Vaig tenir una gran sortida des de dins i sabia que havia d'avançar ràpidament a la carrera abans que la carrera s'estengués.Per sort vam tenir el ritme per recuperar-nos.

3) A la final vas estar al capdavant durant les 18 voltes amb molta determinació, una victòria sorprenent.Què li deveu aquest gran inici de temporada competitiva?

Hem treballat molt en l'entrenament físic i mental a l'inici d'aquesta temporada.Juntament amb l'esforç de l'equip, la combinació està obtenint els millors resultats.

4) Tens una estratègia per utilitzar per als propers esdeveniments de Champions of the Future del 2021, per guanyar aquest títol ambiciós?

A mesura que m'estic convertint en un pilot més madur, sé que la coherència és clau.

Conduir cada volta igual és important.Intento córrer amb velocitat i un risc mínim per assegurar-me guanyar campionats.

El grup de l'OK Sènior en formació per a la sortida amb Andrea Kimi Antonelli (233) en pole position flanquejat per Arvid Lindbland (232), Rafael Camara (228), Luigi Coluccio (211) i Joseph Turney (247)

en cursa, sense mirar mai enrere fins a la bandera a quadres.Darrere d'ell hi va haver una llarga batalla entre el defensor Turney i el seu company d'equip Tuukka Taponen (Tony Kart) com va fer una gran remuntada i va aconseguir avançar en les etapes finals per ocupar el segon lloc.Els dos companys de KR que havien dominat fins aleshores, Antonelli i Lindblad, van baixar unes quantes posicions i van acabar quart i cinquè.

PREUS I PREMIS

Trofeus a cada classe per als 3 primers pilots que finalitzin la final de cada esdeveniment.